» » برداشت بیش از 3 هزار تن زرشک از باغات زیرکوه/باران،دلهره زرشک کاران

برداشت بیش از 3 هزار تن زرشک از باغات زیرکوه/باران،دلهره زرشک کاران

760
توسط : احمدزراعتگر | تاریخ : 30 مهر 1395

برداشت بیش از 3 هزار تن زرشک از باغات زیرکوه/باران،دلهره زرشک کاران

به گزارش پایگاه خبری   زیرکوه--> زیرکوه  نیوز،شهرستان    زیرکوه--> زیرکوه به علت برخورداری از آب و هوای مناسب و نیمه کوهستانی یکی از مناطق مستعد برای کشت محصول زرشک به شمار می رود و بیش از 3 هزار هکتار از باغات این شهرستان زیر کشت این محصول با ارزش قرار دارد.

بیشترین باغات زرشک شهرستان   زیرکوه--> زیرکوه در بخش زهان این شهرستان و در روستاهای کبودان، افین و روستاهای کوهستانی بخش مرکزی نظیر پیشبر ، بقال ومناوند و... قرار دارد.

همه ساله با فرا رسیدن فصل پاییز زرشک کاران شهرستان در تدارک برداشت این محصول مهم و استراتژیک بر می آیند و با آماده کردن خرمن های زرشک و انبارهای مخصوص خشک کردن این محصول خود را برای برداشت مهیا می کنند.
اواسط مهر ماه و اوایل آبان اوج زمان برداشت محصول زرشک توسط باغداران شهرستان    زیرکوه--> زیرکوه
   است، به طوری که اکثر خانواده ها این روزها در باغزارهای زرشک مشغول برداشت این محصول هستند.

به گفته زرشک کاران برداشت زرشک یکی از سخت ترین کارهای کشاورزی است و تیغ های بی رحم زرشک برداشت این محصول را با مشکل مواجه می کند.
البته برداشت زرشک به روشهای مختلف انجام می گیرد که شاخه چینی توسط قیچی های باغبانی، شاخه تکانی توسط چوب های مخصوص و خوشه چینی محصول از روش های متداول در برداشت این محصول به شمار می رود.
محصول زرشک پس از برداشت به روش های مختلف خشک و آماده فرآوری می شود که از این میان می توان به خشک کردن سنتی در خرمن های زرشک و خشک کردن پفکی در انبارهای مخصوص نام برد.
بیشترین محصول زرشک شهرستان به خاطر نبود امکانات وعدم وجود انبارهای مخصوص به طور سنتی خشک می شود که این اقدام در اکثر مواقع با کوچکترین بارندگی‌کشاورزان را با خسارات شدیدی مواجه ساخته و باعث از بین رفتن محصول می شود.

با توکل بر خدا زرشک ها را خشک می کنیم

یکی از کشاورزان روستای کلاته مزار در گفت و گو با پایگاه خبری   زیرکوه--> زیرکوه  نیوز گفت:درخت زرشک هر دو سال یکبار محصول می دهد و اگر محصول امسالمان دچار خسارت شود تا دو سال برای تامین مخارج زندگی با مشکل مواجه می شویم.

مصطفایی خاطرنشان کرد:یکی از بزرگترین مشکلات ما نبود محل و سالن مناسبی برای خشک کردن محصول زرشک است که این امر باعث شده محصول کشاورزان هر لحظه در خطر سیل و آبگرفتگی قرار گیرد و از بین برود.

وی بیان داشت:ساخت محلی امن برای خشک کردن محصول زرشک از عهده اکثرکشاورزان خارج است و ما با وکل بر خدا زرشک ها را خشک می کنیم.

احمدی یکی دیگر از باغداران گفت:وام کم بهره جهت ساخت سوله داده نمی شود و اگر هم داده شود به علت اینکه ضامن کارمند می خواهند و در روستاها افراد کارمند بسیار کم هستند،کشاورزان برای دریافت وام با مشکل مواجه هستند.
تسهیلات ساخت سوله زرشک در حال حاضر وجود ندارد
مدیر جهاد کشاورزی   زیرکوه--> زیرکوه
  سطح زیر کشت محصول زرشک شهرستان را 3 هزار و 160هکتار اعلام کرد و گفت: پیش بینی می شود از این میزان سطح زیرکشت، بیش از 3 هزار و 600 تن زرشک خشک برداشت شود که این میزان محصول حدود 70 میلیارد تومان درآمد ،عاید کشاورزان شهرستان خواهد کرد.

محمد بنی اسدی در خصوص احداث سوله جهت خشک کردن محصول زرشک گفت:در طی دو سه سال گذشته از محل طرح های توسعه کشاورزی ،تسهیلات کم بهره به کشاورزان پرداخت می شد،اما کسی مراجعه نکرد و در حال حاضر هیچ تسهیلاتی در زمینه ساخت سوله زرشک وجود ندارد.

وی بیان داشت:در سفری که معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی به شهرستان   زیرکوه--> زیرکوه داشته ند،قول پیگیری وام کم بهره چهت احداث سوله به کشاورزان داده شده و امیدواریم هر چه سریعتر به نتیجه برسد.

مدیر جهاد کشاورزی   زیرکوه--> زیرکوه  به باغداران شهرستان توصیه کرد: برای پیشگیری از زیان ناشی از تغییر احتمالی شرایط آب و هوایی به محصول زرشک و با توجه به شرایط ناپایدار جوی،تا حد امکان محصول خود را در مکانهای سرپوشیده و بارگاه های بهداشتی خشک کنند.

اقتصاد شهرستان بر پایه زرشک است

بنی اسدی با بیان اینکه پایه و اقتصاد شهرستان بر مبنای زرشک است،اذعان داشت:کل محصول زرشک مازاد بر مصرف شهرستان به شهرستانهای مشهد،تهران و استانهای همجوار صادر می شود.

وی به بحث فراوری زرشک در شهرستان اشاره کرد و گفت:دو شرکت از محل اعتبارات دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری،برای فراوری زرشک در شهرستان اعتبار گرفته اند و در آینده نزدیک عملیات طرح از طریق ویدئو کنفرانس و با دستور رئیس جمهور آغاز خواهد شد.
نبض بازار زرشک در دست واسطه هاست.
اگر چه زحمت اصلی کاشت و برداشت این محصول بر دوش کشاورزان است اما در این میان سود اصلی به جیب کسانی می رود که به عنوان واسطه اقدام به خرید محصول از کشاورز و فرآوری و فروش آن در بازارهای استان و استانهای همجوار می کنند.
در حال حاضر هر کیلو زرشک تر در محل باغ با قیمتی حدود 3 هزار تومان به واسطه فروخته می شود و این درحالی است که قیمت هر کیلو زرشک خشک پفکی در بازار شهرستان 25 هزار تومان می باشد.
کمبود امکانات علت اصلی فروش محصول زرشک
کشاورزان شهرستان کمبود مکانات ،نداشتن محل مناسب جهت خشک کردن محصول و ترس از خسارات ناشی از بارندگی را علت اصلی فروش محصولشان به واسطه ها اعلام می کنند و می گویند چار ای جز این کار نداریم.
زرشک یکی از محصولات مهم و استراتژیک است که علاوه بر مصرف غذایی، خواص درمانی زیادی نیز دارد وعلاوه بر میوه، از چوب و برگ این محصول نیز استفاده های فراوانی می شود.

 

همچنین ببینید

انتزاع زهان از شهرستان زیرکوه و الحاق به شهرستان قاین خواسته مردم زهان

 انتزاع بخش زهان از شهرستان زیرکوه و الحاق به شهرستان قاین خواسته مردم زهان جلسه شورای

تولید 1000 کیلوگرم بادام دیم از نوع نرمه (کاغذی) توسط کشاورزی زحمتکش

در پست قبلی از زندگی  فرهاد کوهکن (آقای رحمانی ) و خانه هایی که در دل کوه کنده شده بود

برداشت عسل بهاره با خاصیت دارویی توسط زنبورداران آبیز

برداشت عسل با خاصیت دارویی توسط زنبورداران آبیز آقایان صفاجو ،اسدزاده وزنگنه  برای تهیه

خوشرآباد، روستایی که فقط یک خانوار دارد

این گزارش را برای مهر قاینات نوشته ام و در ویژه نامه نوروزی مهر به چاپ می رسد ، در دو روزنامه

نظرات کاربران

نظری بنویسید



نام شما :
ایمیل شما :
نظر شما :
کد امنیتی :
عکس خوانده نمی شود
کد را وارد کنید :
تصاویر برگزیده
آمار بازدید
امروز:766
دیروز :1753
این هفته :766
هفته گذشته :15081
این ماه:78592
این سال :523993
بازدید کل:3459405
امروز به :0 نظر کاربران پاسخ داده ایم.

آمارآنلاین :
کاربر آنلاین: (0)
مهمان آنلاین : (4)
موتورجستجوگر : (0)
درحال حاضر: 4 نفر درسایت حضور دارند