ترش وشیرین

1256
توسط : احمدزراعتگر | تاریخ : 9 آبان 1395

ترش و شیرین

 
 
مزرعه زرشک چه در فصل گل دادن باشد یا برداشت جلوه ای  بسیار زیبا از افسونگری های طبیعت پیش چشم قرار می دهد.  این روزها دانه های
یاقوت
نشان زرشک  همچون شال قرمزی که بر سر دشت کرده باشند باغات بسیاری را در جای جای خراسان جنوبی قرمز پوش کرده اند .  این روزها هر
رهگذری که از
مسیر زهان می گذرد مایل است برای دیدن  مناظر زیبا و بی نظیر باغ های زرشک این منطقه دقایقی را در باغ ها بگذراند. اینجا کشاورزان  سخت
مشغول برداشت
محصولی خاص هستند ، محصولی که هر ساله ثمر نمی دهد و درختش یک سال درمیان استراحت می کند .  در روزهای سرد پاییزی  همگام با طلوع
خورشید کشاورزان  
با تمام اعضای خانواده به سوی مزرعه می روند ، هر کدام  فرش ، چوب ، دستکش یا وسیله ای را حمل می کنند و مادر کمی دیرتر از بقیه
با بقچه نانی که بسته است
راهی باغ می شود . 
چیدن زرشک گر چه سخت است و گاهی خارهای این درخت با ارزش با بی رحمی هر چه تمام تر بر دست و پای کشاورزان فرو می رود اما
گرمای چیدن یاقوت ،
این سختی و سرمای مضاعف  پاییز را قابل تحمل می کند .  ظهر که می شود اعضای  خانواده زیر سایه درختان زرشک به نوشیدن چای
آتشی و ناهار مشغول می شوند و
دوباره بی آنکه استراحت کنند مشغول چیدن یاقوت می شوند و برای آنکه خستگی بر آنها غلبه نکند و روحیه جمعی برای کار بالا برود
گاهی چهاربیتی می خوانند و
یا برای پیشرفت کار صلواتی می فرستند. 
برداشت محصول که تمام می شود هنوز کار ادامه دارد و باید آن را به مکان هایی که از قبل آماده کرده اند ببرند ، مکان های سر
بسته ای که به "  تالار "
 معروف است و برای خشک کردن زرشک پفکی ایجاد شده و یا خرمن هایی که برای خشک کردن زرشک در محیط های سر
باز ایجاد شده است .
خرمن های مملو از زرشک گاهی هراس را به جان کشاورزان می اندازد ، محصولی که بعد از دو سال با رنج بسیار به دست آمده است
مستعد
هر آفت و آسیبی است و
کشاورزان  به علت نداشتن تالارهای سر بسته ناچار به پذیرش این ریسک می شوند . 
گاهی اتفاق می افتد که سیل یا برف پیش بینی نشده ای تمام محصول کشاورزان را نابود می کند اما به نظر می رسد که کشاورزان
 چاره ای
ندارند یا باید زرشک را
قبل از اینکه خشک شود بفروشند و یا تا جایی که امکاناتش را دارند در تالار و مابقی را در خرمن ها و پشت بام منازلشان خشک کنند .  
این روزها در پشت بام
بسیاری از خانه های روستاهای  افین ،پردان ، شیرخند ، کبودان ، ،پیشبر ،بقال و  شهر زهان   زرشک به چشم می خورد ، زرشک هایی که باید
خشک شود و هنوز
کار کشاورز ادامه دارد ، کسانی که در محیط های سر باز ریسک خشک کردن زرشک را می پذیرند بعد از آن هم باید برای تمیز کردن
زرشک به خرمن ها بروند
و زنان با  الک و مردان  با چک   زرشک خشک شده را تمیز کنند.
بعد از این مراحل مصیبت کشاورز برای فروش به موقع و با ارزش واقعی شروع می شود  و اگر نتواند محصولش را به قیمت
مناسب بفروشد  رنج این همه کار
بر دوش او می ماند  و  سودش به  جیب دلال می رود .  

jpgfile_19388_167813_636133745033882390.jpg
jpgfile_19388_167813_636133745034132643.jpg
jpgfile_19388_167813_636133745034382621.jpg
jpgfile_19388_167813_636133745034622451.jpg
jpgfile_19388_167813_636133745034862607.jpg
jpgfile_19388_167813_636133745035103164.jpg
jpgfile_19388_167813_636133745035332501.jpg
jpgfile_19388_167813_636133745035562997.jpg
jpgfile_19388_167813_636133745035782640.jpg
jpgfile_19388_167813_636133745036012591.jpg
jpgfile_19388_167813_636133745036232835.jpg
jpgfile_19388_167813_636133745036632614.jpg
jpgfile_19388_167813_636133745037042613.jpg
 
 

همچنین ببینید

انتزاع زهان از شهرستان زیرکوه و الحاق به شهرستان قاین خواسته مردم زهان

 انتزاع بخش زهان از شهرستان زیرکوه و الحاق به شهرستان قاین خواسته مردم زهان جلسه شورای

برداشت عسل بهاره با خاصیت دارویی توسط زنبورداران آبیز

برداشت عسل با خاصیت دارویی توسط زنبورداران آبیز آقایان صفاجو ،اسدزاده وزنگنه  برای تهیه

خوشرآباد، روستایی که فقط یک خانوار دارد

این گزارش را برای مهر قاینات نوشته ام و در ویژه نامه نوروزی مهر به چاپ می رسد ، در دو روزنامه

نظرات کاربران

نظری بنویسید



نام شما :
ایمیل شما :
نظر شما :
کد امنیتی :
عکس خوانده نمی شود
کد را وارد کنید :
تصاویر برگزیده
آمار بازدید
امروز:2070
دیروز :5937
این هفته :18493
هفته گذشته :43419
این ماه:213638
این سال :1326575
بازدید کل:4261987
امروز به :0 نظر کاربران پاسخ داده ایم.

آمارآنلاین :
کاربر آنلاین: (1)
مهمان آنلاین : (10)
موتورجستجوگر : (1)
درحال حاضر: 12 نفر درسایت حضور دارند