» » گزارش خوشمزه علیرضا یاقوتی

گزارش خوشمزه علیرضا یاقوتی

5483
توسط : علیرضا ابراهیمی آبیز | تاریخ : 4 مرداد 1394

نان، فرآورده ای  است که عمر تولید ان نزدیک به عمر زندگی انسان در زمین است و هنوز هم به عنوان غذای اصلی انسان ها شناخته می شود. و مردم نقاط مختلف جهان با توجه به فرهنگ، سنت و رسم اجدادی شان نان های به خصوصی دارند. و دغدغه و آرزوی  .................. ادامه ی مطلب 

نان، فرآورده ای  است که عمر تولید ان نزدیک به عمر زندگی انسان در زمین است و هنوز هم به عنوان غذای اصلی انسان ها شناخته می شود. و مردم نقاط مختلف جهان با توجه به فرهنگ، سنت و رسم اجدادی شان نان های به خصوصی دارند. و دغدغه و آرزوی همه انسانها اعم از تولید کننده و مصرف کننده همیشه به نحوی بهبود کیفیت نان بوده. نان در هر کشور هماهنگی خاصی با فرهنگ و آداب غذایی مخصوص به همان فرهنگ را دارد و استفاده از نان همراه با خوراکی که متعلق به فرهنگ یکسانی نیست معمولا طعم ان به ذائقه نخواهد نشست .

امروز تنورهای خانگی، و تهیه یک نان شیرمال سنتی روستایی آرزوی دست‌یافتنی برایمان شده و فرمول بی‌نظیر این نانوایی‌های کوچک خانگی که تغذیه و رزق یک خانواده پرجمعیت را برآورده می‌کرد، در حال فراموش شدن است، که همتی جمعی برای برپایی دوباره‌اش به‌صورتی نوین را خواهان است.

این نانوایی‌های خانگی ظرفیت باارزشی است که گسترش آن می‎تواند هم رضایت و سلامت مردم را در پی داشته باشد و هم اشتغال‎زایی در این زمینه صورت گیرد. 

 در حال حاضر ، همگام با توسعه و پیشرفت جوامع و همچنین رشد علم و صنعت به خصوص در بحث واحدهای صنعتی تولید نان و نانوایی های شهری ، تقریبا خوشبختانه اکثر مناطق روستایی در ایران حتی روستاهای کوچک و با تراکم جمعیتی پایین هم از نعمت نانوایی برخوردار شده اند . و این روزها دیگر از آن صف های شلوغ نانوایی ها که در دهه ی های قبل دیده میشد خبری نیست مگر در موارد خاص .  با توجه به ورود انواع نان‌های فانتزی و کارخانه‌ای در بازار، کم‌کم تنورهای خانگی، برچیده و در هر منطقه یک یا چند نانوایی مسئول رساندن نان به‌دست مردم شدند که نان‌هایی همچون لواش، بربری و سنگک با توجه به قیمت و کیفیت آنها، طرفداران بیشتری را هم دارند. با این وجود و با توجه به پیشرفت و توسعه و صنعتی شدن جوامع خصوصا در بحث تولید نان و ازدیاد نانواییها و واحدهای تولید نان ماشینی و صنعتی هنوز هم بوی خوش نان محلی وخانگی از بعضی از خانه ها به مشام می رسد و بی اختیار آدم را به حال و هوایی دیگر می برد . حال و هوایی که باید حسش را از آدمهایی شنید که با این چیزها بزرگ شده و هنوز هم این رسم و سنت را از یاد نبرده اند . خلاصه خوردن یک تیکه نان خانگی محلی داغ تازه از تنور بیرون آمده در کنار خورشت بنه محلی ما را بر آن داشت تا برویم و از نزدیک با طرز تهیه این نان خوشمزه و کاملا ارگانیک و خانگی آشنا شده و گزارشی هم در این خصوص برای شما بزرگواران تهیه کنیم . 

با ما همراه شوید با گزارش تصویری از طرز تهیه ی این نان محلی دریکی از خانه ها در آبیز

مرحله ی اول : تهیه ی خمیر و اضافه کردن ادویه و مواد تزئینی برای خوش عطر و طعم تر کردن نان 

 

مرحله ی دوم : روشن کردن آتش تنور و گرم کردن و تنظیم حرارت تنور و آماده کردن برای قرار گرفتن نان ها در آن و منتظر ماندن برای ترش شدن خمیر که زمانی حدود نیم تا یک ساعت طول می کشد تا خمیر آماده ی طبخ شود . 

مرحله ی سوم : چانه کردن خمیر در اصطلاح محلی ،  یا همون به شکل دایره در آوردن خمیر 

 

 

مرحله ی چهارم : قرار دادن خمیر در داخل تنور و منتظر ماندن تا زمان پخت کامل نان

 

 

 

 و مرحله ی پنجم هم : بیرون کشیدن نان آماده شده از داخل تنور 

  

 

 این هم کماچ پزی در حاشیه ی مراحل پخت نان خانگی 

 

 و در نهایت هم درست کردن اشکنه بنه یا به زبان محلی همون قوروت بنه که در مطالب در موردش بحث شد 

 

 

 و پایان ..........

لینک مطلب در وبلاگ آبیز سرزمین طلای سرخ

همچنین ببینید

گفتگوی اختصاصی آبیز خبر با مهندس احمد حسین حسنی آبیز

مهندس حسنی از عمران و آبادانی بیشتر  آبیز می گوید برای خواندن این مصاحبه به ادامه مطلب

سفره رنگارنگ با طعم هایی خوشمزه در خانه بهداشت آبیز

غذاهای سنتی رنگارنگ با طعم و خواص مختلف حاصل دسترنج رابطین بهداشت  خانه بهداشت آبیز 40 نفر

ماجرای من و سعید کبله غیبعلی

  با خبر شده ایم که سعید خسروی ( پسر خدا بیامرز کبله غیبعلی ) 25 روز است که در غم از دست دادن

نظرات کاربران

User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
حمید رضا زنگنه در تاریخ : 4/05/1394 - 06:59
  • Like
  • 5
بسیار عالی وبا مسما وعاملی بر تجدید خاطراتی که برایش هیچ جایگزینی نبوده ونیست بسیار لذت بردیم پروردگاه ان دستان پر مهر وبا ذوق وسلیقه را نشاط وسلامتی وطول عمر با عزت عطا فرما امین یا رب عالمین 



User Avatar
مطالب : 1454
نظرات : 36
احمدزراعتگر در تاریخ : 4/05/1394 - 07:02
  • Like
  • 5
باتشکرازجناب یاقوتی ازگزارش کامل،جامع وخوشمزه




--------------------

User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 12
taghizadeh در تاریخ : 4/05/1394 - 07:15
  • Like
  • 5
         زخاک من اگر گندم برآید               وزآن گر نان پزی ، مستی فزاید
         خمیر و نانبا دیوانه گردد                تنورش بیت مستانه سراید
       
باسلام 
از خداوند مهربان میخواهم که زیباترین لحظات زندگی را نصیب مادر و خاله مهربانم نماید چون آنها زیباترین لحظات زندگی خود را فدای فرزندان خود کردند. آرزومند سلامتی وطول عمر وعرض خسته نباشیدبرای این بزرگواران...
باتشکر از مدیران سایت آبیز خبر وهمچنین آقای علیرضا یاقوتی



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
همسایه باباکلو در تاریخ : 4/05/1394 - 07:16
  • Like
  • 5
سلام
نوش جان، جناب یاقوتی: سفره تان همیشه پر نان
اما قسمتی که زواله ها را بر بالشتک می زنن را نگفتین!!!!!!
شاد باشید
سلام .اشکال نداره دستای مادربزرگ خودو بلشتکیه



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
ارزو در تاریخ : 4/05/1394 - 08:12
  • Like
  • 4
باسلام . دست هردو مادربزرگ عزیزم درد نکنه انشاالله سایه شما مادربزرگان همیشه بالای سرما باشد



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 38
میلاد در تاریخ : 4/05/1394 - 08:22
  • Like
  • 3
سلام و خداقوت به مادر بزرگ عزیزم همه شاد و سرزنده باشید 




User Avatar
مطالب : 543
نظرات : 16
جعفر دروگر در تاریخ : 4/05/1394 - 09:04
  • Like
  • 4
آفرین عجب پتیرا



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
مهدی آرامجو در تاریخ : 4/05/1394 - 09:11
  • Like
  • 3
درودبرجناب یاقوتی بزرگوار.گزارش جذاب ومفیدی بود انشاله که این نوع گزارشهای محلی ادامه داشته باشد.خداقوت



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
دور افتاده از آبیز در تاریخ : 4/05/1394 - 09:18
  • Like
  • 2
آخ گشنه شدم کی باشه به آبیزشم یک نون تنوری بخورم  .......بفرمایید کماچ روغنی



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
محمد e در تاریخ : 4/05/1394 - 09:48
  • Like
  • 1
آفرین به دوست خوبم به خاطر گزارش زیبایش . دلم برا یه همچنین گزارش محلی و خوشمزه ای تنگ شده بود



User Avatar
مطالب : 543
نظرات : 16
جعفر دروگر در تاریخ : 4/05/1394 - 09:54
  • Like
  • 2
با سلام و درود بر آقای یاقوتی انشاالله در گزارش بعدی با بلشتک بین



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
محمد قاسم 0 م در تاریخ : 4/05/1394 - 09:56
  • Like
  • 0
با سلام و خسته  نباشيد درود بر دست اندركاران محترم سايت آبيز خبر كه چنين گزارشات داغ داغ داغ به داغي نانهاي تنور سركار خانم آقاي كربلائي اصغر ارسال كرده اند ودست آقاي ياقوتي هم دردنكند جهت تهيه اين گزارش نانكي با اون عكسهاي جالب وروشن و هنري . واقعا جاي يك اشكنه او چاردست يا قروت يا مقداري روغن زرد خالي كه يك چكمال آبيزي درست مي كرديم تا از ته دل نوش جان ما ميشد 0  كجايي اي آبيز قديم كه از نانهاي ماشيني خبري نبود و از دو كيلومتري بوي خوش نان خانگي به مشام مي رسيد 0 الان نانها هم فرق كرده اند واز همه مهمتر آ دمها هم 180 درج فرق كرده اند اگر در اون قديما يكك تيكه نان در جلوي پايمان افتاده بود اون را بر ميداشتيم و بوس مي كرديم ويك صلوات هم درست مي كرديم ودر سوراخ ديوار مي گذاشتيم 0: 17 18 16 :



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 25
علیرضا یاقوتی آبیز در تاریخ : 4/05/1394 - 09:58
  • Like
  • 2
باشه جعفر جان . ان شاا... در گزارش بعدی بلشتک و اتشکوی باباکلوی خور بخمگذاشت . امان از دست جعفر ......  




--------------------

User Avatar
مطالب : 543
نظرات : 16
جعفر دروگر در تاریخ : 4/05/1394 - 10:14
  • Like
  • 1
البته آقای یاقوتی باید اتشکو باباکلون خود را به پیش کبلمد برن که نش کشه اودم هم تو او تقارا اتشکو  باباکلو مثل موی ممونه مترسم غرق شه


آقای یلقوتی اتیشکو باباکلون باید با یک میله وربندم که کارساز بشه



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 25
علیرضا یاقوتی آبیز در تاریخ : 4/05/1394 - 10:34
  • Like
  • 4
دوستان و همشهریان عزیز می توانند این گزارش را هم توی سایت خاورستان . هم خاوران بلاگ و هم حرف تو مرجع وبلاگنویسان کشور مشاهده نمایند . با تشکر 




--------------------

User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
عرفان در تاریخ : 4/05/1394 - 10:50
  • Like
  • 2
آقا دست مریزاد نخورده کیف کردم چسبید هییییییییییی یادش بخیر



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
سعید در تاریخ : 4/05/1394 - 12:18
  • Like
  • 4
با تشکر از مدیران سایت آبیز خبر وجناب آقای یاقوتی
گزارش خوب وجالبی بود انشاءالله این این گزارشات ادامه داشته باشد


خدمت خانواده محترم آقای سنجری عرض سلام وخسته نباشید دارم انشاءالله سایه شان بر سر خانواده مستدام باشد
از مدیران سایت آبیز خبر وآقای یاقوتی بخاطر این گزارش زیبا کمال تشکر را دارم



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
کامکار در تاریخ : 4/05/1394 - 16:08
  • Like
  • 4
این گزارش ایول داره لاییییییییک



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
هی روزگار در تاریخ : 4/05/1394 - 17:55
  • Like
  • 3
هی روزگار چقد دلم برای این نان ها و یک چکمال تنگ شده



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
پیتزا پتیر ابیز در تاریخ : 4/05/1394 - 20:22
  • Like
  • 4
دم شما گرم اقای یاقوتی شال توتی عالی بسیار نون های زیبایی هس کیف اب گوشت میده



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
سنجری محمد در تاریخ : 5/05/1394 - 04:47
  • Like
  • 2
بسیارعالی بوددست مریزاد



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 82
reza yari در تاریخ : 5/05/1394 - 06:03
  • Like
  • 0
جناب یاغوتی باس یک نغوچه ی دوغچی از مادر بزرگ خود میگرفتید
البته با نون داغ کره ی گوسفندی هم میچسبه



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
منتقد در تاریخ : 5/05/1394 - 10:50
  • Like
  • 1
خب هیزم نمگذرن که مردم بیارن همه هم مثل اینا باغ که چوب خشک داشته باشه ندارن اگر نه همه زنای آبیز نون پزن



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
رضازاده آبیز در تاریخ : 5/05/1394 - 16:39
  • Like
  • 1
سلام بر آبیز خبر و درود بر برادران یاقوتی گزارش بسیار بسیار جالبی بود...
ممنون



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
مهدی عبدالله زاده در تاریخ : 5/05/1394 - 23:06
  • Like
  • 3
سلام چاکر مادرجون



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
داوود بخشی در تاریخ : 6/05/1394 - 08:05
  • Like
  • 2
خیلی گزارش جالبی بود برای کسانی که نمیتوانند نان بپزند توصیه میشود این گزارش را کامل ببینندو کاش کسی بتونه از این نوع نان در مغازه به فروش برساند



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
دوست در تاریخ : 7/05/1394 - 09:56
  • Like
  • 1
قضیه چیه پستها اضافه میشه دیشب نظ دادم تایید نمیشه



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
کلینگ آتشی در تاریخ : 7/05/1394 - 10:04
  • Like
  • 1
چه آتش سوزان
بترسن از آتش جهنم که سوزناک تره
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
بترسن از آتش جهنم که سوزناک تره



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
جعفر س در تاریخ : 7/05/1394 - 10:11
  • Like
  • 0
واقعن گزارش خوبی بود به شرط که عکسای من رو هم میگذاشت علی جان



User Avatar
مطالب : 0
نظرات : 4459
حسن آرام در تاریخ : 7/05/1394 - 15:22
  • Like
  • 0
بری بی بی خو ورگو بری ساندویچی یک روز نون میخوام بری مه بپزن



نظری بنویسید



نام شما :
ایمیل شما :
نظر شما :
کد امنیتی :
عکس خوانده نمی شود
کد را وارد کنید :
تصاویر برگزیده
آمار بازدید
امروز:4057
دیروز :4927
این هفته :35450
هفته گذشته :53842
این ماه:219592
این سال :899856
بازدید کل:3835268
امروز به :0 نظر کاربران پاسخ داده ایم.

آمارآنلاین :
کاربر آنلاین: (0)
مهمان آنلاین : (6)
موتورجستجوگر : (1)
درحال حاضر: 7 نفر درسایت حضور دارند